• Kvapka krvi
          • Kvapka krvi

          • V posledných mesiacoch sa často stretávame v televízii, v rozhlase či na sociálnych sieťach s výzvami na darovanie krvi. Preto v mesiaci január prišli zástupcovia Školského parlamentu s iniciatívou zorganizovať v priestoroch školy akciu "Kvapka krvi na záchranu života".  Túto sa nakoniec podarilo v spolupráci s Národnou transfúznou stanicou pri nemocnici v Trenčíne zorganizovať 29. januára 2024 v priestoroch našej telocvične. Akcie sa zúčastnilo 21 žiakov školy spĺňajúcich podmienky na darcovstvo a tiež zamestnanci a rodinní príslušníci žiakov. Všetkým darcom srdečne ďakujeme!!! 

        • Lyžiarsky výcvik 2024
          • Lyžiarsky výcvik 2024

          • V dňoch 5. až 9. februára 2024 sa 58 žiakov z našej školy zúčastnilo lyžiarskeho výcviku vo Vrátnej doline. Aj keď v Trenčíne už sneh nebol, tu sa ešte mohli žiaci naučiť lyžovať, prípadne sa zdokonaliť. Samozrejme k lyžiarskemu výcviku patrí aj dobrá zábava. Tá tu samozrejme nechýbala a veríme, že účastníci lyžiarskeho výcviku budú mať na čo spomínať. Ako bolo, môžete vidieť aj z priložených fotografií! Ďakujeme všetkým žiakom za slušné správanie, inštruktorom za skvelý prístup, učiteľom vykonávajúcim dozor za bezproblémové popoludnia a noci a tiež CK Slniečko, ktorá pre našich žiakov lyžiarsky výcvik organizovala. V neposlednom rade chceme poďakovať aj pani kuchárkam, ktoré sa starali o našich "hladošov"!  ĎAKUJEME! 😊

          • Deň otvorených dverí

          •            Vážení záujemci o štúdium na Strednej odbornej škole letecko-technickej, pozývame Vás na Deň otvorených dverí, ktorý sa bude konať v piatok 2. februára 2024 od 9.-tej do 13.tej hodiny. 

            Na našej škole máte možnosť študovať v nasledovných štúdijných odboroch:

            * mechanik lietadiel - mechanika

            * mechanik lietdiel - avionika

            * mechanik elektrotechnik

            * mechanik hasičskej techniky

            a v učebných odboroch:

            * autoopravár mechanik

            * autoopravár elektrikár

            V prípade, že Vám stanovený termín nevyhovuje, je možné si dohodnúť individuálnu prehliadku školy na sekretariáte školy, tel.: 032/6582326, prípadne emailom: sekretariat.soslt@gmail.com alebo riaditel.soslt@gmail.com.

             

          • Návšteva balneologického múzea

          • V stredu 29. novembra 2023 sa žiaci II.A a I.B triedy spolu s pani učiteľkami slovenského jazyka a dejepisu zúčastnili prehliadky Balneologicjého múzea v Pieštanoch, kolonádového mostu a kúpeľného ostrova. V múzeu mali žiaci možnosť vidieť viac expozícií. Medzi najzaujímavejšie patrili expozície archeológie, numizmatiky, histórie, generála Milana Rastislava Štefánika a etnografie.

            Veríme že každý účastník si so sebou odniesol množstvo zážitkov!

          • Exkurzia - KIA Slovakia a múzeum v Terchovej

          • V pondelok 27. novembra 2023 sme sa prebudili do zasneženého rána a my sme sa vybrali so žiakmi na exkurziu do výrobného závodu KIA Slovakia v Tepličke nad Váhom a do múzea Juraja Jánošíka v Terchovej. Žiaci si to užili a už sa tešia na ďalšiu exkurziu. Vo výrobnom podniku sa nesmie fotografovať, tak Vám prinášame aspoň pár záberov z Terchovej. Bolo krásne, veď posúďte sami!

          • Súťaž mladých elektronikov Skills Slovakia

          • V dňoch 24.- 25. októbra 2023 sa vo vzdelávacom stredisku KIA Gbeľany uskutočnil 5. ročník celoštátnej súťaže MLADÝCH ELEKTRONIKOV Skills Slovakia. Organizačným a metodickým garantom súťaže bol Štátny inštitút odborného vzdelávania, odbor podpory smerovania mládeže, odborným gestorom bola Slovenská spoločnosť elektronikov. Záštitu nad súťažou prevzalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.Cieľom súťaže bolo rozvíjať záujem mládeže o elektroniku, zvyšovať teoretické vedomosti a praktickú zručnosť žiakov. Súťaž bola určená žiakom prvých a druhých ročníkov stredných odborných škôl Slovenskej republiky. Strednú odbornú školu letecko-technickú na tejto súťaži reprezentovali žiaci II.DH – Patrik Bartek a Ján Belák. Patrik Bartek obsadil v tejto celoslovenskej súťaži 4.miesto, Ján Belák skončil 33.

            Chlapcom ďakujeme za reprezentáciu a gratulujeme k dosiahnutým výsledkom!

          • Exkurzia Aurélium Bratislava

          • Niekedy je lepšie jedenkrát vidieť ako stokrát počuť. A v prípade fyziky to platí dvojnásobne. Preto sme sa so žiakmi vybrali na exkurziu do interaktívneho centra Aurélium Bratislava. Žiaci mohli zažiť laserovú show, vyskúšať si fungovanie niektorých fyzikálnych javov či zamyslieť sa nad hlavolamami. Ako si to žiaci užívai, môžete vidieť na fotografiách. Viac fotografií nájdete vo fotoalbume.

          • Spomienka na ukončenie 1. svetovej vojny

          • "Musíme poznať minulosť, aby sme mohli ovplyvňovať budúcnosť".

            Ukončenie prvej svetovej vojny si pripomíname 11. novembra ako Medzinárodný deň vojnových veteránov. Pri tejto príležitosti bolo v piatok 10. novembra 2023 na vojnovom cintoríne z 1. svetovej vojny v Kubrej - Zábraní slávnostné položenie vencov. Jeden boli položiť a úctiť si tak pamiatku padlých vo vojne aj žiaci našej školy Martin Fabo, Zuzana Brigáňová, Terézia Macharová a Alexander Gáč spolu s učiteľmi. Cintorín je významnou pamiatkou na prvú svetovú vojnu a v tento deň bol pre verejnosť mimoriadne otvorený. Inak, ako súčasť prísne stráženého vojenského objektu nie je verejnosti prístupný. Aby sme aj ostatným priblížili pochmúrnu atmosféru znásobenú sychravým novembrovým počasím prikladáme pár fotografií.

          • Návšteva mobilného laboratória Škoda Edulab

          • V utorok 7. novembra 2023 sa žiaci II.EF a III.DH triedy zúčastnili interaktívnej výstavy Škoda Edulab v priestoroch pred a v OC Laugarício Trenčín. Žiaci mali možnosť zaujímavou prezentáciou spoznávať najmodernejšie technológie, ktoré využíva Škoda Auto pri zavádzaní do výroby. Mobilné laboratórium Škoda EDU.Lab vzniklo ako unikátny projekt spoločnosti Škoda Auto pre podporu technického vzdelávania medzi žiakmi základných a stredných škôl. Vďaka projektu študenti získajú povedomie o moderných technológiách ako robotika, umelá inteligencia, 3D tlač, virtuálna realita alebo AI, s ktorými by pri normálnej výučbe len ťažko prišli do styku.

          • Deň otvorených dverí

          • Vo štvrtok 16. novembra 2023 v čase od 10.00 do 16.tej hodiny sme pre záujemcov o štúdium na našej škole pripravili Deň otvorených dverí. Na podujatí sa môžete dozvedieť viac o jednotlivých odboroch, ktoré naša škola ponúka (mechanik lietadiel - mechanika, mechanik lietadiel - avionika, mechanik elektrotechnik, mechanik hasičskej techniky, autoopravár - mechanik a autoopravár - elektrikár). Pre tých, ktorí sa DOD nemôžu zúčastniť sme pripravili ešte jeden termín a to v piatok 2. februára 2024 od 9.tej do 13.tej hodiny. Atmosféru, aká bola na DOD v minulom roku si môžete priblížiť aj z proložených fotografií.

            Pre lepšiu orientáciu, najmä pre záujemcov zo vzdialenejších miest dávame do pozornosti GPS súradnice: 48.8763183N, 18.0150678E. Dostanete sa k nám aj MHD, linkou č. 2 smer Nozdrkovce a vystúpite na autobuovej zastávke Biskupice - čistička. Záujmeci prichádzajúci z diaľnice zídu z privádzača na smer Nozdrkovce.

            Tešíme sa na Vás!!!

          • Skúšky z modulov

          • Oznamujeme všetkým záujemcom o skúšk z modulov, že tieto sa budú konať od 25. do 27. októbra 2023 v čase od 13:00 do 18:00 hod. V piatok môžu prísť záujemci už od 12.tej hodiny.

            Zoznam prihlásených záujemcov prikladáme v nasledovnom súbore.

            ROZPIS_MODULOV__oktober_2023.pdf

          • Režim počas prázdnin

          • Oznamujeme všetkým rodičom, žiakom a návštevníkom školy, že od 10. júla 2023 bude škola v obmedzenom režime. Preto v prípade potreby kontaktujte priamo riaditeľa školy na tel.č. 0904859099. Opätovne Vám budeme k dispozícii v plnom rozsahu od 21. augusta 2023. Žiaci si môžu prísť pre potvrdenia o návšteve školy 23. až 25. augusta 2023.

            Pekné prázniny!

          • Skúšky ETS

          • Oznamujeme záujemcom (žiakom 4. ročníka) o vykonanie skúšok ETS § 21, že tieto sa uskutočnia podľa dohovoru 27. júna 2023 od 8.00 v učebni č. 16. Je potrebné si so sebou priniesť občiansky preukaz, potvrdenie od lekára - tlačivo nájdete v záložke "Ukončovanie štúdia" v podstránke ETS a 20 €.

          • Skúšky z modulov

          • Vážení záujemcovia o vykonanie modulových skúšok z PART 66,

            oznamujeme Vám, že z dôvodu zmien databáz otázok všetkých modulov bude júlový termín na vykonanie skúšok zrušený. Všetky poslané prihlášky budú platné pre termín - október 2023.

          • Informácie pre novoprijatých žiakov do 1. ročníka

          • Oznamujeme všetkým novoprijatým žiakom do prvého ročníka, že je potrebné vypísať tlačivo na prihlásenie sa na etickú alebo náboženskú výchovu, vybrať si veľkosť pracovného oblečenia a v prípade záujmu o internát je potrebné vyplniť aj priloženú žiadosť a zaslať ju na adresu: Stredná odborná škola dopravná, Školská 66, 911 05 Trenčín. Kontaktná osoba: Mgr. Ľubica Lobíková, tel.: 0917 262 117. Ostatné dokumenty stačí zaslať emailom na adresu: zavadilova.soslt@gmail.com.
            Za pracovné oblečenie je poplatok vo výške 35 €, ktorý je potrebný zaslať najneskôr do 30.6.2023 na č. účtu: SK25 0900 0000 0000 4170 8777. Do poznámky uveďte prosím odbor štúdia a priezvisko. Ak by mal s tým niekto problém, je možné danú sumu zaplatiť aj priamo na škole do 30.6.2023.

            vedenie školy

            ISIC_List_prvakom_2023_platobna_brana_(1)(1).docx

            Pokyny_SI_23-24.docx

            Prehlasenie(1).docx

            SI_ZIADOST(1).docx

          • Voľné miesta po 1. kole prijímacích skúšok

          • Oznamujeme neprijatým žiakom na žiadnu školu, že naša škola po 1. kole prijímacích skúšok disponuje ešte voľnými miestami.

            Autoopravár elektrikár - 5 miest

            mechanik hasičskej techniky - 1 miesto

            mechanik elektrotechnik - 4 miesta

            mechanik lietadiel - avionika - 3 miesta.

            V prípade, že máte záujem uplatniť sa v niektorom z vyššie uvedených odborov je potrebné podať novú prihlášku na našu školu.

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola letecko - technická
      • zavadilova.soslt@gmail.com, kopeckyz333@gmail.com
      • 032/6528326
      • 0904859099 - riaditeľ školy 0911507102 - zástupca riaditeľa pre TV 0911307102 - zástupca riaditeľa pre PV
      • Legionárska 160 sekretariat.soslt@gmail.com GPS: 48.8763183N, 18.0150678E 91104 Trenčín Slovakia
      • 17638593
      • 2021310005
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje